دکوراسیون و کاغذ دیواری آرکس

پخش و اهدای نمایندگی کاغذ دیواری- طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی

دکوراسیون و کاغذ دیواری آرکس

پخش و اهدای نمایندگی کاغذ دیواری- طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی

رنگ های کاغذ دیواری

رنگ های کاغذ دیواری

 

یکی از دلایل محبوبیت کاغذ دیواری و کاربرد زیاد آن در دکوراسیون داخلی، تنوع رنگ و طرح کاغذ دیواری است. کاغذ دیواری در تنوع رنگی زیاد از تیره تا روشن طراحی و تولید می شود. تناژها مختلف رنگ های اصلی، فرعی، گرم، سرد و خنثی در کاغذ دیواری دیده می شود. به عنوان مثال، کاغذ دیواری آبی تعداد زیادی از تناژهای آبی مثل فیروزه ای، آبی نفتی، آبی آسمانی، زنگاری و آبی درباری را شامل می شود. با اینکه کاغذدیواری به تمام رنگ ها وجود دارد، اما بعضی رنگ ها در کاغذ دیواری متداول تر است. در این مقاله به تنوع رنگی کاغذدیواری، رنگ های رایج آن و کاغذ دیواری های مات و متالیک می پردازیم.

 

رنگ های متداول کاغذ دیواری

همانطور که در مقدمه گفته شد، کاغذ دیواری به هر رنگی تولید می شود و محدودیتی برای آن وجود ندارد. اما بعضی رنگ ها در دکوراسیون کاربرد بیشتری دارد و به همین دلیل، تنوع کاغذ دیواری در آن رنگ ها بیشتر است. از آنجا که رنگ های خنثی با سایر رنگ ها هماهنگی بیشتری دارد و تنوع رنگ هایی که در کنار آن استفاده می شود زیاد است، کاغذ دیواری های زیادی در این رنگ ها طراحی می شود. رنگ های خنثی عبارتند از: سفید، بژ، شیری، کرم، انواع طوسی، دودی و مشکی. درباره کاغذ دیواری مشکی در ادامه صحبت خواهیم کرد.

سفید در تمام سبک های دکوراسیون داخلی و تمام ترکیب های رنگ استفاده می شود. اما در دکوراسیون سبک  اسکاندیناوی، هوبوشیک و بریتیش هوم، رنگ اصلی سفید است. با اینکه این سبک ها تفاوت زیادی با هم دارند و طرح و مدل کاغذ دیواری مورد استفاده در هر کدام نیز متفاوت است، اما استفاده زیاد از سفید به عنوان رنگ اصلی، ویژگی مشترک آنها است.

کرم و بژ بیشتر در سبک کلاسیک، ویکتوریایی، نئوکلاسیک، روکوکو، مراکشی (خاورمیانه ای) و دکوراسیون به سبک ایران باستان استفاده می شود. اما به طور کلی، بژ از محبوب ترین و پرکاربردترین رنگ های کاغذدیواری است که در ایران محبوبیت زیادی دارد. از کاغذ دیواری بژ در تمام فضاها به خصوص در سالن و نشیمن میتوان استفاده کرد.

کاغذ دیواری طوسی در سبک های مختلف دکوراسیون به کار می رود. اما انتخاب طوسی به عنوان رنگ اصلی و غالب در دکوراسیون، تنها در سبک صنعتی و دکوراسیون اداری رایج است.

 

بهترین رنگ های کاغذ دیواری برای اتاق خواب

این روزها که نصب کاغذ دیواری از اولین اقدامات تغییر دکوراسیون داخلی است، در بیشتر فضاهای آپارتمان یا خانه مثل سالن، نشیمن و اتاق ها از کاغذ دیواری استفاده می شود. رنگ کاغذ دیواری در سالن، لابی و نشیمن باید مطابق با سبک دکوراسیون و هماهنگ با مبلمان، پرده، پارکت-لمینت و لوازم دکوری انتخاب شود. اما تنها چیزی که در انتخاب کاغذدیواری برای اتاق خواب مهم است، “سلیقه” است. به همین دلیل، تنوع رنگ های استفاده شده در کاغذ دیواری اتاق خواب بسیار زیاد است.

انواع تناژهای آبی، سبز، زرد، صورتی، بنفش، یاسی، قرمز، گلبهی و حتی نارنجی در اتاق خواب استفاده میشود. بعضی پسران نوجوان حتی از کاغذ دیواری های تیره مثل کاغذ دیواری سیاه یا قهوه ای استفاده می کنند. رنگ های روشن مثل لیمویی، آبی آسمانی، یاسی، سفید، گلبهی، سبز پسته ای و صورتی کمرنگ کاربرد بیشتری در اتاق خواب دارد. اما از کاغذ دیواری های تند و تیره معمولا فقط برای دیوار پشت تخت استفاده می شود که کاغذ دیواری مشکی، زرشکی، سبز پررنگ، سورمه ای، قرمز و بنفش تیره از آن جمله است.

 

 

کاغذ دیواری اداری بیشتر چه رنگی است؟

در بسیاری از آلبوم های کاغذ دیواری، چند نمونه کاغذ دیواری با طرح ساده، هندسی و مدرن وجود دارد که در دفاتر کاری از آن استفاده می شود. کاغذ دیواری اداری معمولا از رنگ های سرد یا خنثی مثل آبی، خاکی، استخوانی، سفید یا طوسی انتخاب می شود. نمونه های زیر را مشاهده کنید:

  

کاربرد کاغذ دیواری به رنگ های تند

قرمز، سرخابی، زرد، ارغوانی و نارنجی از جمله رنگ های تند یا شارپ است. از این رنگ ها در دکوراسیون کمتر استفاده می شود. به عنوان مثال، ممکن است گل آرایی یا کوسن روی مبلمان به یکی از این رنگ ها باشد، اما پرده یا مبلمان به ندرت به این رنگ ها انتخاب می شود. در هر آلبوم، تعداد کمی کاغذ دیواری شارپ وجود دارد که کاربرد آن محدود است. از این کاغذ دیواری ها برای دکور اتاق کودک یا در ساختمان های تجاری مثل فروشگاه یا فست فود استفاده می شود.

البته در بسیاری از کاغذ دیواری ها از این رنگ ها استفاده شده است، اما رنگ اصلی یا رنگ زمینه کاغذدیواری، روشن است. بعضی کاغذ دیواری های تیره و تند برای دیوار پشت تخت خواب نیز مناسب است:

 

کاربرد کاغذ دیواری های تیره رنگ

از هر طرح کاغذ دیواری، چند رنگ مختلف طراحی و تولید می شود. مجموعه رنگ های هر طرح معمولا از روشن تا تیره است. یکی از روش های اجرای کاغذ دیواری، استفاده از یک طرح کاغذ دیواری با دو رنگ مختلف در سالن یا دو فضای کنار هم است. به عنوان مثال، می توان از یک کاغذ دیواری کلاسیک به رنگ بژ در سالن و پشت مبلمان استفاده کرد و رنگ دودی یا مشکی همان طرح را روی دیوار پشت تلویزیون نصب کرد.

در واقع یکی از کاربردهای کاغذ دیواری تیره، دیوار LCD یا دیوار تلویزیون است. از کاغذ دیواری های تیره رنگ مثل کاغذ دیواری های مشکی، دودی، قهوه ای و سورمه ای روی دیوار پشت تخت خواب نیز استفاده میشود.

 

کاغذ دیواری اکلیلی، متالیک و مات

بیشتر کاغذ دیواری های طرح دار و ساده، مات است و زیر نور برق نمی زند. اما در آلبوم های کاغذدیواری، نمونه کاغذ دیواری های متالیک یا براق و نیز کاغذ دیواری های اکلیل دار نیز وجود دارد. بر خلاف تصور بعضی افراد، کاغذ دیواری های براق و اکلیلی در هیچ دوره خاص زمانی مد نبوده که اکنون از مد کنار رفته باشد، بلکه همیشه بر حسب سلیقه افراد و کاربرد آن، مورد استفاده قرار می گیرد. کاغذ دیواری متالیک و کاغذدیواری اکلیلی با هم تفاوت دارد. کاغذ دیواری های متالیک زیر نور (به خصوص نور چراغ در شب)، کاملا براق است. ولی کاغذ دیواری اکلیلی تنها در نقاطی که اکلیل ها قرار دارد، برق می زند و اکلیل های روی آن مشخص است. از هر دو این کاغذ دیواری ها در سالن پذیرایی، لابی و اتاق خواب استفاده می شود. در زیر، یک نمونه از هر یک را مشاهده می کنید:

 

البته بیشتر کاغذ دیواری های متالیک طرح دار، فقط در بعضی قسمت ها متالیک است. به عنوان مثال، کاغذدیواری که در تصویر زیر می بینید، زمینه متالیک طلایی روشن دارد و طرح گل های آن از مخمل برجسته سفید است:

 

نکته مهم درباره کاغذ دیواری اکلیل دار کیفیت آن است. روی کاغذ دیواری هایی که کیفیت قابل قبولی دارند، یک لایه روکش وینیل قرار گرفته که نه تنها به کاغذ دیواری قابلیت شستشو می دهد، بلکه به هیچ عنوان اجازه ریختن یا جدا شدن اکلیل ها را نمی دهد. همچنین، اکلیل ها در فر آیند ساخت به کاغذ دیواری اضافه می شود و در تار و پود آن قرار می گیرد. به همین دلیل حتی با خراش ناخن قابل جدا شدن نیست.